Кристиян Шкварек, Фейсбук Карта на износа и вноса на електричество за

...
Кристиян Шкварек, Фейсбук Карта на износа и вноса на електричество за
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Конкурентите ни строят нови ядрени мощности, а ние се занимаваме с Грета Тунберг

Кристиян Шкварек, Facebook

 

Карта на износа и вноса на електричество за предходната година, от която виждаме една простичка действителност - България е единствената страна в района, която изнася ток, освен това количества, които ни разрешават да се мерим и с най-големите европейски страни.


Този бранш е от дребното неща в България, които ни подреждат " измежду огромните ", които ни вършат значими. И сигурни - тъй като не става въпрос за произвеждане на маркови облекла или мебели, а на електричество, т.е. на стратегически за цялата страна, стопанска система и общество запас. Нерядко спасяваме целия район, запълвайки минуса на съседите ни. На нас няма кой да ни го запълни, в случай че изпаднем в положение на импорт.
Около половината от това ни произвеждане идва от въглища. Без тях влизаме непосредствено в графата вносители. Затриваме стратегическа промишленост, предимство и сигурност. Защо?


Защо би трябвало да го вършим, до момента в който в Китай за 2023-та година е почнало строителството на 37,000 мегавата нови мощности от въглища, утвърдени са други 52,000 мегавата, а още 41,000 мегавата са оповестени в планова подготвеност?


Ще се веселя някой да ми даде рационално пояснение на това, както и на въпроса за какво генерално траекторията на континента и съюза ни наподобява да е към енергийно, индустриално и демографско самозаличаване. Защо, до момента в който съперниците ни строят нови нуклеарни мощности и самолетоносачи, ние, по върховете на цивилизацията ни, се занимаваме с Грета Тунберг?

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР